Wat is polycarbonaat

  • PC is een ijzersterk materiaal dat oorspronkelijk is ontwikkeld door de NASA USA voor ruimtevaart doeleinden, zoals voor Space Shuttle ramen, cockpitoverkappingen en vizieren voor integrale piloten/astronauten helmen. Langzamerhand vonden wetenschappers talloze andere toepassingen voor dit materiaal zoals CD's en CD-roms. Het is aan de opmerkelijke optische kwaliteiten te danken dat PC ook geschikt is voor brillenglazen. Iedereen, die op zoek is naar een combinatie van optische kwaliteit, veiligheid, schoonheid en comfort, zal die eigenschappen volledig terugvinden in PC glazen. PC glazen zijn leverbaar in een breed gamma.

  • Schitterende, Modieuze Brillen Dankzij Dunne Glazen PC brillenglazen hebben een brekingsindex van 1.6 en behoren daardoor tot de groep kunststofglazen met een hoge brekingsindex. Dit betekent dat een dun geslepen glas mogelijk is. Dankzij de uitzonderlijke schokbestendigheid kunnen PC glazen aanzienlijk dunner worden geslepen dan welk ander plastic brillenglas. De dikte in het centrum van een concave lens is bijvoorbeeld 1.0 mm. Een lage diktemaat in het centrum garandeert een dun glas. De ultra dunne PC glazen zijn derhalve een belangrijke voorwaarde voor een precies passend modieus montuur.

  • Mooie Brillen Dankzij Vlakke Glazen De plus (convexe) PC glazen en de hoge minglazen zijn asferisch en daarom vlakker en mooier dan een sferisch glas. Daarnaast reduceren ze het lelijke plus-effect bij sterke brillenglazen aanzienlijk.

  • Eén van de vele optische kwaliteiten van GIA Crystal™ PC GIA Crystal™ PC glazen zorgen ervoor dat de ogen van de consument er voor zijn omgeving natuurlijk uitzien en niet zoals achter een vergrootglas. Gereduceerd vergrotingseffect door de vlakke glazen en daardoor esthetiek.

Polycarbonaat slijpmachine

Niet alle slijpmachines zijn geschikt om polycarbonaatglazen in te slijpen. Mits voorzien van een steen voor minerale brillenglazen, kunnen GIA glazen op praktisch elke WECO en Briot inslijpautomaat geslepen worden. Het inslijpen moet geschieden op de steen voor minerale glazen. Afzoeten kan met water. Het fijnslijpen met wat water geeft een glanzend effect op het facet. Indien er sprake is van een gesloten systeem, dan is het raadzaam onder de afvoerbuis een nylonkous te hangen om het restmateriaal polycarbonaat op te vangen. Het circulatiewater blijft daardoor vrij van slijpresten.

space-shuttle space-shuttle